top of page

GO! Internaat KUBIK inspireert en daagt jongeren uit om samen te ondernemen. Spelenderwijs en met wederzijds respect verkennen we samen met jouw kind de verschillende aspecten van het ondernemen. We zetten onze 'toekomstbouwers' aan tot durven dromen, durven denken en durven doen.
 

We bereiden onze kinderen voor op een toekomst waar ze zelf positief en actief aan bouwen. Via uitdagende en leerrijke workshops, projecten, dagdagelijkse handelingen waar ze zelf inspraak in krijgen, kunnen ze hun individuele talenten en kwaliteiten verder ontwikkelen en ontdekken. Zo ontstaat 'management op kindermaat'.
 

Trouwens… je bent nooit te jong om te ondernemen.
 

Als internaat zetten we erg in op het creëren van zelfstandigheid en het bevorderen van de zelfredzaamheid. Om doelgericht te kunnen functioneren in het dagelijks leven, moeten kinderen hun gedrag leren sturen. Die vaardigheid is afhankelijk van denkprocessen, executieve functies genoemd. Binnen een afgesproken kader van regels en

afspraken krijgen de internen de autoriteit om hun executieve functies te ontwikkelen en ontplooien.
 

Alle kinderen zijn welkom! We bieden hen een warm thuisgevoel, degelijke studiebegeleiding en een breed scala ontspanningsmogelijkheden. Ons ruim gebouw, met verschillende leef-, sport- en speelruimtes, midden in een rustige en groene omgeving biedt hiertoe veel mogelijkheden.
 

Door de geïntegreerde aanpak tussen de basisschool en het internaat, is dit een totaalconcept, waar ook plaats is voor ’spelen’… want elke ondernemer weet hoe belangrijk het is om te ontspannen.

bottom of page